Luxe, luxer, luxest

28 september 2017

Winkelend door grote steden als Amsterdam, Milaan of Parijs zal het je niet ontgaan zijn, stoffen en materialen worden weer rijker. Luxe is terug, het mag getoond worden en dit kan op diverse manieren!

Interior design studio – deedemmers stelt je voor aan de nieuwe interieur trends van 2018:

Unicorn

Dit is de meest vrolijke maar ook gedurfde trend. Een trend met veel kleur en lef. Kleur effecten, verlopen tussen zachte pastel tinten millennia pink, Arcadia, Klein Blue, blinkende oppervlaktes en fluffy stoffen zijn typerend.

Maar ook tone on tone, ofwel kleur op kleur zorgt dat deze trend groots gaat worden, want zeg nu eerlijk: Did you ever see a sad unicorn?

Opvallend is dat deze trend de hele designbranch in zijn greep heeft. Laten we bijvoorbeeld kijken naar Apple. Waar ze voorheen voor minimalisme gingen, was hun product release van de iPhone 8 en de iPhone X vrolijk en kleurlijk.

    

Outdoor-indoor

We zagen het al langzaam aankomen en eerder beschreven we deze stijl al tijdens een blog van Christianne Stijns: Planten worden steeds belangrijker in een woning. Dit jaar gaat dat nog een stap verder. Naast voldoende planten in je woning worden ook de natuurlijke materialen in huis ingehaald. Zo zien we pure materialen zoals bamboo en rotan een belangrijke rol gaan spelen. Ook de natuurlijke kleuren en patronen gaan een belangrijke rol krijgen. Deze trend gaat een mix worden tussen de huidige trends: Scandinavish, Boho en Jungle.

Lagom

Bij interieur design studio deedemmers laten wij ons al enige tijd door deze stroming inspireren.

Dit Zweeds woord betekend letterlijk: Niet te veel, niet te weinig, maar precies goed. De minimalist zal blij zijn met deze trend. Een juiste balans worden nagestreefd . In deze trend komt maar weinig kleur naar voor. Verschillende wittinten, greige (grijs/beige) en subtiele patronen zorgen voor diepte. Ook zorgen diverse lagen van stoffen en texturen voor de juiste beleving. Het is een trend die tussen de Japanse en de Scandinavische stijl in zit.

  

Dark

Niet alleen in de fashion is het te voelen, maar in de complete design wereld. Pailletten, zijde en fluweel zijn hot!

Opvallend dit jaar is dat fashion en interieur onafscheidelijk zijn en daardoor dat deze trend zo sterk is. Na een paar jaar wit worden nu intense kleuren gebruikt, denk bijvoorbeeld aan paars, sailor blue of donker groen. Door gebruik van diepe kleuren in combinatie met luxe materialen zorg je ervoor dat je je als een royal gaat voelen in je interieur.

Interior design studio – deedemmers

Dylan Demmers

www.deedemmers.com

*interieur foto aangeleverd door Kolenik.

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?
4 april 2024