Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?

4 april 2024

FITNESS

 Bij FQ (fysieke intelligentie) kun je denken aan je fysieke lichaam en aan de vragen “Zit je goed in je vel?” of “Hoe zit het met je fysieke gesteldheid?” Een thema dat steeds meer in de belangstelling zal komen te staan, zowel voor werknemers als voor werkgevers.  

Fitness, fit zijn en personal trainer zijn populaire zoekwoorden op Google en andere platformen. Personal training behoort sinds 2007 tot de top 10 van de fitnesstrends. Volgens een onderzoek van NL actief symposium zijn er in 2023 in Nederland een 3.600 geregistreerde personal trainers. De ‘one-size-fits-all’ benadering is een beetje achterhaald. De klant wil een programma op maat, individueel afgestemd op de eigen behoeften en op de levensstijl. De verwachting is dat bedrijfsfitness over 5 jaar een standaard onderdeel is van een CAO en wellicht afgestemd op diverse branches (gezondheidszorg, onderwijs, de bouw).

ME-TIME

Wij weten dus dat sporten goed is voor onze FQ. Wat wij ook weten is dat sporten tijd kost. Misschien zou je wel meer tijd in de sportschool willen doorbrengen maar ontbreekt het aan het vinden van geschikte momenten of misschien komt er steeds iets tussen jou en je goede voornemen(s). Bedrijfsfitness is een mooi streven, maar wordt in de praktijk toch vaak overruled door vergaderingen en meetings.  

 SPORTPIL

Zou het niet makkelijker zijn om een pil te slikken die speciaal voor jou is samengesteld en die de weg naar de sportschool overbodig maakt? Deze zal in de nabije toekomst binnen handbereik zijn. In de laboratoria van de Washington University school of medicine wordt het medicijn nu al getest op knaagdieren. Spieren verliezen massa, kracht en functie naarmate wij ouder worden. Het team van professor Elgendy hoopt dat een pil die de spieren ‘traint’ op termijn beschikbaar is voor menselijk gebruik. Er wordt nu nog diepgaand onderzoek gedaan.

Wat denk je: is dit een ideale oplossing?

Astrid, april 2024

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT?
ZERO HEROES; TRENDS EN TRANSITIES IN DE HORECA
4 maart 2024