Van knuffelcafé tot Pantone Peach fuzz 2024

2 januari 2024

Aaibaar

Huidhonger is niet verdwenen, zo schrijft het Parool in een artikel afgelopen week. Dit naar aanleiding van de opening van een ‘cuddle café’ in Amsterdam. Tegen betaling kun je daar terecht voor een uurtje tegen elkaar aanliggen. Lepeltje…Lepeltje. 

Dit is niet nieuw: cuddle events werden in 2023 op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd, zoals in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Dit in navolging van de trend in Japan, waar je naast een Japans meisje (dat je over je bol aait totdat je in dromenland bent) in slaap mag vallen.

Aanraking

De behoefte aan aanraking is de laatste jaren alleen maar groter geworden. Niet gek, want aanrakeningen zijn van levensbelang. Niet alleen voor baby’s. Een simpele knuffel geeft een ontspannen, vertrouwd en veilig gevoel. Het is dus niet vreemd dat lichaamsgerichte therapie steeds populairder wordt. Lichamelijk contact heeft ook positieve effecten op je geestelijke en fysieke gezondheid.  

In deze onrustige tijd waar de mensheid te maken krijgt met oorlogen, rampen en armoede maar ook met razendsnelle high tech ontwikkelingen (Ai) groeit de behoefte aan empathie, aandacht en zorgzaam zijn voor elkaar. Een toekomst met meer liefde en vrede staat bovenaan op menig verlanglijstje.

Pantone Peach Fuzz

Het is dus niet vreemd dat als Pantone kleur van het jaar 2024 Peach Fuzz is gekozen. Het is een kleur die zacht is, die je bijna zou kunnen aaien. De kleur staat voor de fijne momenten die je met vrienden en familie doorbrengt, mensen die je lief hebt. Maar de kleur staat ook voor me-time en een moment voor jezelf. Ontspanning en (meditatieve) rust. Al dan niet liggend in de schoot van een ander…. 

En nu maar hopen dat deze fluweelzachtere, tedere perzikkleur een gevoel van vriendelijkheid naar boven brengt bij mensen in het nieuwe jaar.

 

januari 2024,

Astrid

 

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?
4 april 2024