Future of food – inspiratie

26 november 2018

Trendupdate Food

Een trendupdate. Het hotelrestaurant is eindelijk bezig met een transformatie. De nieuwe generatie hotelrestaurants staat op zichzelf en daarna pas in dienst van het hotel. De trendy hotelrestaurants ontwikkelen zich tot hotspots en winstmakers. Food & beverage brengen de omzet in 2019-2020 en minder de kamers. De food & beverage manager krijgt allure, de chef de cuisine krijgt star quality. Local and season zijn de kernwoorden. Rooftopbars van hotels zijn in.

Je persoonlijke ontbijtbox

Ontbijten doen wij vanuit de persoonlijke ontbijtbox. Na de maaltijdboxen, de fruitboxen komen de ontbijtboxen eraan. Uit diverse onderzoeken blijkt weer de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren zoals stress, voeding en beweging. De dag begint ’s morgens met een vitaal ontbijt, afgestemd op leeftijd, gewicht en bewegingspatroon. De box kun je ook op kantoor laten bezorgen.

Van zero to hero

Een doorbrekende trend zijn de drankjes waarbij alcohol van een hero een zero wordt. Millenials zweren al bij de mocktails, maar ook de andere generaties gaan op zoek naar alternatieven. Theesommeliers, barista’s en bartenders worden mixologisten van smaken en serveermethodes.

Streetfood, snel en vers

Wij blijven een druk volkje, dus snel en fast blijven populaire trends. Maar dan wel gezond en vers. In Nederland is de eerste vestiging van ‘Pret a manger’ gelanceerd. Er zullen er vast meer volgen. Fast cuisine scoor je ook bij Jack Bean, vegan en social kitchen. Op donderdag staat in Gent (B) de veggiedag centraal. De eerste stad ter wereld die officieel een veggiedag op de kaart zette. Streetfood wordt luxer, zoals pitabroodjes gevuld met entrecôte.

Revival

Voedsel beleeft ook weer een revival. Verklaring hiervoor? Wat authentiek en van vroeger is, blijft populair. En dan wil ik u deze heerlijke kunstwerkjes niet onthouden. Check chezclaire.be. Echte foodart!

Astrid Schiepers, November 2018

 

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Trend of Hype: old school zweetbandje of smart sneakers? #whocares
17 juni 2024