Eclectisme, uit de trendsalon in Parijs!

1 oktober 2018

Een eclectische verzameling trends

In de klassieke oudheid werd de term ‘eclectisch’ gebruikt voor de stroming waarbij de Romeinse, Griekse en Oosterse cultuurelementen op elkaar inwerkten en meer en meer met elkaar versmolten.

Voor het seizoen 2018/2019 hebben de fabrikanten van woon- en interieur accessoires hun inspiratie gezocht in het Eclecticisme. Deze vormentaal wordt nu als inspiratie gebruikt voor diverse produkten. Tijdens de Maison et Object beurs in Parijs kwamen wij deze stijl terug bij de merken: Pomax, Dome Deco, Bolia.com, Mambo en Ferm Living.

Een van de nieuwe ontwerpers, die ontwerpt vanuit eclectische vormtaal is Anna Karlin. Zij gebruikt materialen als brons, ijzer, staal en glas. In het magazine Milk werd deze maand aandacht besteed aan haar. Een heel interessant magazine overigens voor alle liefhebbers van interieur en design, online te vinden via deze link Milk. Deze versmelting zien wij ook op andere fronten. Ook zien wij regelmatig modemerken die samen werken met ontwerpers, zoals het modemerk Diesel dat, samen met de Italiaanse designers Foscarini.com en Moroso.it, zorgt voor een nieuwe visie op verlichting en meubels.

  

  • Stijl: Een mooie mix van stijlen die zich vooral uit in warme luxe (velours) materialen en kleuren. Kleuren: naturel tinten worden gecombineerd met tinten groen, zwart, fuchsia, blauw oker en caramel. Accenten in rose-nude-goud.
  • Meubels: tafeltjes, dressoirs, met ranke pootjes, rond en vierkant. Uitgevoerd in staal- en koperlook. Inspiratie uit retro stijl Jaren ’50/’60. De materialen staal en marmer, in donkergrijs en zwart, zien we ook veel terug in wandrekken,(eet) tafels en roomdividers.

 

  

  • Vormen: ronde vormen in tafels, stoelen, banken, spiegels en verlichting.
  • Recycling: hergebruik van afvalmaterialen, zoals vazen gemaakt van gerecycled rubber of zeewier dat gebruikt wordt om garens te maken voor textiel. En zelfs, inkt gemaakt uit dieseluitlaatgassen.   

 

Christianne Stijns, september 2018

www.stijnsstyling.nl

 

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?
4 april 2024