Designtrends voorjaar 2018

23 maart 2018

Meubels, fashion en design

Wat zijn de designtrends voorjaar 2018? In de meubeldesign zien we veel ronde, organische vormen. Warme en zachte materialen, zoals fluweel en vilt. Deze materialen worden gecombineerd met metalen in de kleuren: zwart, glas, goud en koper.

De cirkel wordt veel gebruikt als stylingelement en zien we vaak terug in de vormgeving van spiegels/tafels. Bij diverse merken o.a. Ferm Living en Muuto. Het vierkant maakt plaats voor ‘rond’.

Kleurenpallet in het voorjaar met de belangrijkste accenten: rood, nude, coraal, camel, terra cotta, groen en de jeanskleuren.

  

In de mode zien we zeker de invloed van ‘mix and match’ van dessins en van prints!

Sportmerken matchen met casual in styling en materiaal- en kleurgebruik. De mix and match wordt ook als visual merchandising toegepast bij diverse winkels: Bijenkorf, Hudson Bay maar ook in Dublin (Adidas, Nike).

De inspiratie komt vooral nog uit de botanische wereld. Wand rechts in wit/zwart is geïnspireerd op 80 Ties Memphis design.

  

In februari jl. vond er in het HAKA industrieel gebouw in Rotterdam een design object manifest plaatst.  Hierbij werden presentaties getoond van diverse (gevestigde) ontwerpers en van aanstormend talent op het gebied van interieur. De (kunst)objecten waren geïnspireerd door mode en toegepast in nieuwe experimenten en toepassingen. Het werk was van:

 

 

Christianne Stijns, http://www.stijnsstyling.nl

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?
4 april 2024