Over Aziatische webshops en fairtrade

29 januari 2018

Webshops, fairtrade

De toekomst van mobile shoppen ziet er rooskleurig uit. Meer dan 30% van de Nederlandse online shoppers verwacht over vijf jaar bijna alle online aankopen via de smartphone te doen. Onder de jongeren is dat aantal nog groter. (Bron: Shopping Tomorrow). Tegelijkertijd zien we dat Nederlanders steeds vaker via buitenlandse webshops kopen. Vooral Azië is in trek.

In 2015 was de meest genoemde reden om niet via Aziatische webwinkels te shoppen het feit dat men de mogelijkheid nog niet in overweging had genomen. Nu is het gebrek aan vertrouwen in de kwaliteit van de producten die Aziatische webshops bieden de meest genoemde reden om daar niet te bestellen. Daar komt dus snel verandering in: AliExpress, Lightinthebox en Dealextreme zijn niet te stuiten.  

Wij kopen ons arm op Aliexpress! Kleding, tassen, sieraden, schoenen, kookgerei en electronica. Tegen detailhandelsprijs en inkoopsprijs, zonder btw en gratis verzonden. Boks daar maar eens tegen op als Nederlandse (web)winkelier!

 

De (faire) Wereldwinkel

In een artikel van het FD las ik onlangs, over de moeilijkheden die de Wereldwinkel in Vorden ondervindt. De originele fysieke winkels (veelal bemand door vrijwilligers) draaien helaas met verlies. De cadeauwinkels zouden niet meer aansluiten bij de interesse van de consument in fair trade producten. Ideële cadeauwinkels zouden ouderwets zijn?

 

Fair trade staat voor eerlijke handel. Dit betekent dat producenten van fair trade producten een eerlijke prijs krijgen voor het product, en dat er eerlijke lonen betaald worden. Ouderwets?

Niet als wij naar de populariteit van de chocolade van Tony’s Chocolonely kijken. Of het Dopper flesje waar iedere hippe sporter mee gezien wil worden in de sportschool. Ook hier is de juiste marketingstrategie van groot belang. Zorg dat de klant zich met je merk verbindt. Uit onderzoek blijkt dat consumenten graag online praten over merken die wél iets voor ze betekenen, of over merken die ze graag willen helpen.

Overigens zijn de Tony’s en de Doppers producten NIET verkrijgbaar bij AliExpress….

Astrid Schiepers, januari 2018

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?
4 april 2024