De nieuwste eetclub heet TastePlease !

4 september 2017

Social dining: de nieuwste eetclub heet: TastePlease !

Stel, je bent op reis. Op welke manier kun je dan het beste van de lokale keuken proeven en genieten? Juist, door te eten bij een ‘local’ thuis natuurlijk!

Dat is de mening van Frank Lantz, voormalig Chef-kok. Frank Lantz (zie foto) is van oorsprong Nederlander, maar woont en werkt al jaren in Denemarken. In zijn carrière als Chef-kok was hij eigenaar van een restaurant bekroond met een Michelin-ster. Hij werkt sinds 1994 met diverse nieuwe foodconcepten en ontwikkelde dit jaar de app TastePlease.

Deze social dining app biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met mensen in verschillende landen en te dineren bij een gastheer of gastvrouw thuis. Een soort Airbnb, table d’hôte of noem het met de pot mee eten… Je leert nieuwe mensen kennen waarmee je de liefde voor food deelt. Een real life social network. Eigenlijk een soort eetclub dus!

De app werkt heel simpel. Je maakt een eigen profiel aan, met je eigen voedsel wensen voorkeuren en kiest ervoor om gast of gastheer/gastvrouw te zijn.

Als host maak je een ‘event’ aan. Je kiest tijd, locatie en de prijs en dan is het wachten op iemand die jou wil vergezellen bij de maaltijd.

TastePlease is gelanceerd in 14 talen, zodat je overal ter wereld kunt aansluiten.

Volgens Lantz willen reizigers andere mensen ontmoeten als ze op reis zijn. Als je naar een vreemd restaurant gaat ken je niemand. Vooral zakenmensen die vaak alleen onderweg zijn, kunnen op deze manier toch nog iets meer ontdekken dan de mini-bar van hun hotelkamer.

Toch is de app niet alleen bedoeld voor reizigers. Eigenlijk voor iedereen die het spannend, maar ook gezellig vindt om te eten met mensen die je niet kent. Of voor hobbykoks die met plezier een maaltijd klaar maken voor onbekende gasten.

 

Interessant? Kijk op www.tasteplease.com

 

Astrid Schiepers, september 2017

 

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?
4 april 2024