Trends Spring/Summer 2018 !

31 juli 2017

Welke trends kunnen we in september op de catwalks verwachten?

Spring Summer 2018! Het lijkt nog zo ver weg, maar over ongeveer 2 maanden staan de steden; New York, Londen, Parijs en Milaan weer helemaal in het teken van Fashion Week om alle modetrends te showen voor het aankomende seizoen. Voorafgaand aan de fashion week, leek het me wel zo leuk om een trend forecast met jullie te delen.

Want wat kunnen we gaan verwachten in september op de catwalk? Sterker nog, wat wordt de Spring Summer ready to wear collectie voor 2018?

Hieronder neem ik kort een aantal hoofdtrends met jullie door.

Spring/Summer 2018 algemeen

Spring/Summer 2018 gaat om contrasten en uitersten. Dit wordt tot uiting gebracht door op een onconventionele manier kleuren, materialen en patronen te mengen. Niettemin spelen sportieve stijlen en stedelijke uitstralingen nog steeds een grote rol in onze kasten.

 

Key shapes

Op het gebied van kleding zijn er natuurlijk talloze trends, die uiteindelijk heel gedetailleerd per kledingstuk beschreven worden. Vandaar dat ik een aantal key elementen heb geselecteerd die verwerkt zullen gaan worden in de collecties.

Pofmouwen

Pofmouwen, we hebben ze al in de schappen zien liggen maar ze gaan nog meer de overhand nemen tijdens het voorjaar en de zomer in 2018. Zo zullen er jurken met pofmouwen en brede riemen rondom de middel gedragen worden. Niet alleen jurken maar ook blouses, shirts en tops zijn voorzien van de extravagante pofmouwen.

Maxi jassen

Bij deze trend leggen we met name de nadruk op maxi, want oversized zijn de jassen zeker. Naast de klassieke oversized jas, komen er ook jasjes die bij de middel getailleerd zijn i.c.m. brede schouders. Maar zoo ook oversized blazers, denk aan de drop waist blazer en een maxi 3 pocket blazer. Hoe dan ook, de jassen en blazers zijn voorzien van duidelijke oversized silhouetten.

Bows

Strikken zijn helemaal hot! Dit ga je niet alleen in de kleding terugzien, maar ook bij de haaraccessoires. Jurken en rokken met grote en kleine strikken zowel aan de zijkant als aan de achterzijde zullen de overhand gaan nemen. Maar ook haarbanden met strikken zullen bij de vrouw gespot gaan worden!

Plastic

Plastic? Ja je leest het goed! Door middel van plastic wordt er met deze trend de nadruk gelegd op transparantie. In de modewereld kun je dan bijvoorbeeld denken aan een transparante parka, zowel kort als lang in meerdere kleuren. Maar ook de tuinbroek en jurk krijgen een moderne twist doordat er transparante/plastic elementen erin verwerkt zullen worden. 

Het corset

Het klassieke corset wordt nieuw leven ingeblazen. Zo zullen er meerdere hippe varianten van het corset op de markt gaan verschijnen naast de klassieke variant. Denk bijvoorbeeld aan cropped corset, een corset met straps of een strapless jurk met corset. 

Bovenstaande trends zullen in september terug te zien zijn tijdens fashion week. Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere trends die aan bod zullen komen.

Michelle Stulin, juli 2017

http://www.stulina.com

 

WELLICHT OOK INTERESSANT?
Fysieke intelligentie en een pil met dezelfde resultaten als een workout?
4 april 2024